Elcos

ELCOS PROIECT SRL  (www.elcospro.ro )proiecteaza si ofera solutii pentru urmatoarele tipuri de aplicatii: comunicatii de tip VLP (Very Low Power), procesarea si filtrarea digitala a semnalelor de tipul UHF, LF si ELF (biosemnale, geofizica sau radiometeori, comunicatii speciale), proiecteaza sisteme de masurare a parametrilor biologici cu sisteme purtabile, proiecteaza sisteme discrete de localizare pentru persoane, animale si bunuri, realizeaza software specializat pentru sisteme autonome (UAV), echipamente si aparate cu utilizare controlata pentru institutii. In calitate de furnizor de solutii speciale compania  ELCOS PROIECT SRL a oferit solutii de 3C (comunicatii-comanda-control) si dezvoltare software.

Firma ELCOS PROIECT SRL a desfasurat in ultimi patru ani mai multe lucrari de cercetare avand ca obiect biosenzorii, filtrarea digitala a artefactelor specifice miscarii si la dezvoltarea unei baze experimentale in domeniul neuromarketingului. De precizat ca lucrarile de construire a unei baze experimentale in domeniul SCL (skin conductance level – nivelul conductantei pielii) a fost finantata din fonduri proprii pentru a extinde activitatea intr-o zona unde in Romania exista o piata importanta.

Societatea ELCOS PROIECT SRL a participat ca partener in cadrul unui proiect finantat prin programul PNCDI 2008 – „Parteneriate in domeniile prioritare” – „Platforma e-health pentru monitorizare, localizare si procesare in timp real destinata pacientilor inregistrati cu risc cardiovascular”, derulat in perioada 2008-2011. In continuarea acestei cercetarii compania noastra a participat la competitia POS CCE  Operaţiunea 2.3.3 – Promovarea inovării în cadrul întreprinderilor si in calitate de beneficiar a castigat finanatarea pentru proiectul ” SISTEM GRID PURTABIL PENTRU MONITORIZAREA ȘI PROCESAREA LA DISTANȚĂ A FUNCŢIILOR VITALE”

ELCOS PROIECT SRL participa de asemenea in cadrul competitiei POS CCE Operatiunea 1.3.1. Poli de Competitivitate in calitate de partener al proiectului de CDI “Realizarea unei platforme inovative de monitorizare pentru obiective izolate din infrastructurile critice din Romania” care face parte din Polul de Competitivitate CREVIS pentru cresterea productivitatii economice prin folosirea inovativa a realitatii virtuale in infrastructurile critice.